De Blauwe Schuit

De_Blauwe_Schuit_in_Winsum_kind_peuterspeelzaal_BSO
Door de ramen in de speelhoek kunnen de kinderen in de speelhal zien wat daar gebeurd.
De_Blauwe_Schuit_in_Winsum_speelhal_peuterspeelzaal_BSO
Ontworpen onder Grunstra Architecten bna. Speelhal grenst aan de buitenspeelplaats.

Voor Kids2b in Winsum (Gr.) is de Blauwe Schuit in 2011 aangepast. De Blauwe Schuit is de voormalige landbouwschool in Winsum.
De kinderopvang Kids2b had al een klein deel van de school in gebruik als kinderopvang en buitenschoolse opvang. De wens was de kinderopvang groepen, die elders in Winsum gehuisvest waren, op een locatie onder te brengen. De bestaande locatie De Blauwe Schuit werd daarom herbestemd en aangepast.

Aanpassing bestaand gebouw
De voormalige werkplaats van de school is verbouwd tot peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. De hoogte van de oorspronkelijke werkplaats voor landbouwvoertuigen kwam goed van pas. In de oorspronkelijke werkplaats zijn twee groepsruimte met sanitaire voorzieningen gerealiseerd. Doordat de oorspronkelijke ruimte hoog is kon op een eenvoudige manier een verdieping voor kinderen worden gemaakt. De voormalige werkplaats heeft voldoende diepte zodat voor de groepsruimten een speelhal/verkeersruimte gerealiseerd is. De hal grenst weer aan de groene speelruimten buiten. Iedere groepsruimte heeft een eigen toiletunit.  Op de toiletruimten is een plek voor de kinderen van de buitenschoolse opvang gemaakt. De plek wordt door de kinderen zelf ingericht zodat het hun eigen plek is.

Op een andere plek in de school zijn vier groepsruimten voor de kinderopvang gemaakt. Daarvoor werd een stukje bijgebouwd. Tussen de groepsruimten in ligt een speelhal. Vanuit de groepsruimten zijn de sanitaire ruimten en de slaapkamers rechtstreeks bereikbaar.

De ruimten voor kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang zijn zo gesitueerd dat alle groepen gebruik kunnen maken van de gezamenlijke buitenruimte.

Opdrachtgever: Woningstichting Wierden en Borgen in Bedum

Opgeleverd in: 2011

De_Blauwe_Schuit_in_Winsum_groepsruimte_peuterspeelzaal_BSO
Op de verdieping hebben de kinderen van de BSO een eigen speelplek.
De_Blauwe_Schuit_in_Winsum_peuterspeelzaal_BSO
Groepsruimte van de peuterspeelzaal met een sanitaire ruimte. Op de sanitaire ruimte de speelplek voor de BSO.
De_Blauwe_Schuit_Winsum_kinder-op-de-bank
Kinderen op de bank van de peuterspeelzaal.
De_Blauwe_Schuit_Winsum_groepsruimte
Groepsruimte kinderdagverblijf met slaapkamers.
De_Blauwe_Schuit_in_Winsum_keuken_kdv
Groepsruimte kinderdagverblijf met keuken.