De Sint Ludgerusschool

Ontworpen onder Grunstra Architecten bna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Sint Ludgerusschool in Workum is een nieuwe school vlak naast de bestaande sporthal met zwembad. De plek van de school is zorgvuldig gekozen zodat eventuele toekomstige bouw van andere scholen of sporthal niet wordt belemmerd.

Ontwerp visie
De basisschool bestaat uit twee massa’s met een tussen zone. In de massa aan de oostkant van de school zijn de algemene functies zoals het speellokaal en de kantoren ondergebracht. De hoge massa biedt ruimte aan zes groepsruimten en de docentenruimte.
De tussen zone heeft een belangrijke functie. Het zorgt ervoor dat licht in het hart van de school komt en het is de entree van de school. Op de verdieping is in de middenzone een computerplein te vinden. De school heeft gekozen voor open werkplekken en omsloten werkplekken waar kinderen rustig kunnen werken.
De detaillering van de school is eenvoudig. De materialen zijn onderhoudsarm. Het dak bestaat uit aluminium roevenplaten met een Cortenstaal look.

Opdrachtgever: Bisschop Möllerstichting

Opgeleverd in: 2013

De school aan de kant van de sportvelden.
De school in vogelvlucht.