Brede school Didam Noord

Geplaatst op Geplaatst in Architectenselectie
Hoofd entree
Ontworpen onder Grunstra Architecten bna.

De brede school in Didam was een Europese aanbesteding met als resultaat een tweede plaats.

Het hart van de school werd gevormd door een sporthal met kleedruimten zodat alle participanten van de brede school direct toegang hadden tot de sporthal. De kleedruimten waren in het plan zowel op de begane grond als op de verdieping gesitueerd. De looplijnen naar de sporthal zijn dan kort.

Een mediterraanse sfeer in de brede school
Aan de straatzijde bevond zich een binnenstraat. De straat vormde de verbinding tussen alle gebruikers. De straat deed denken aan de straatjes in de Italiaanse steden.

De gebruikers kregen allen een eigen plek, eigen massa/volume, in de brede school. Hierdoor waren de gebruikers van buiten af herkenbaar. Alle gebruikers kregen eigen pleinen.

Een gebruiker van de brede school, de grootste, werd ondergebracht in de torens. Een verdieping in de toren had vier veranderbare groepsruimten. Het hart kon groter of kleiner gemaakt worden. Het zogenaamde ‘viskom principe’.

prijsvraag: 2009

Gevel aan de zijde van de woonwijk.
Begane grond
Verdieping
Gebruik van ruimten.
Sfeer impressie binnenstraat.

 

doorsneden
Doorsneden