Sint Ludgerusschool in Workum

Geplaatst op Geplaatst in Basisscholen

De Sint Ludgerusschool in Workum is een nieuwe basisschool naast de bestaande sporthal met zwembad. De plek van de school is zorgvuldig gekozen.  Aan beide zijden van de nieuwe school kan een andere school of sporthal worden gebouwd.

Ontwerp visie

De basisschool bestaat uit twee massa’s met een tussen zone. In de lage massa aan de oost kant van de school zijn het speellokaal en verschillende kantoren ondergebracht. De hoge massa biedt ruimte aan zes groepsruimten en een docentenruimte.
De middenzone heeft twee belangrijke functies. Het zorgt ervoor dat natuurlijk daglicht in het hart van de school komt. Tegelijker tijd is het de entree van de school.

Op de verdieping is in de middenzone een computerplein voor de midden- en bovenbouw te vinden. De school heeft gekozen voor open werkplekken in de middenzone en voor omsloten werkplekken. In de omsloten werkplekken kunnen de kinderen geconcentreerd en rustig werken.

Detaillering en materialen

De detaillering van de school is eenvoudig. De materialen zijn onderhoudsarm. Het dak bestaat uit aluminium roevenplaten met een Cortenstaal look.

Meer eigenschappen

  • Voorzien van een warmtepomp
  • Laag energieverbruik

Opdrachtgever: Bisschop Möllerstichting (ontworpen onder Grunstra Architecten in Bolsward)

Opgeleverd in: 2013

 

De school aan de pleinzijde. Het schoolplein grenst aan de voetbalvelden.

 

Daglicht komt via de entree zone binnen.